A Gyulai Járási Ügyészség erőszakkal, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves, büntetlen, mezőkovácsházi fiú ellen, aki 2019 májusában Magyarbánhegyesen rabolt ki egy gyereket.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott 2019. május 14-én, 14 óra után, Magyarbánhegyesen, a vasútállomáson tartózkodott, amikor észrevette, hogy a peronon egy padon ülő 12 éves sértett kezében fémpénzek vannak. Odalépett hozzá és tőle a pénz átadását követelte azzal, ha nem kapja meg, megveri.

A sértett nem adta át a pénzét, erre a vádlott egyik kezével megszorította a sértett kezét, aki a fájdalom hatására lazított markának szorításán, ekkor a vádlott másik kezével kifeszítette a sértett ujjait és tenyeréből elvette a sértett 120 forintját. Ezután a vádlott a sértett öléből kivett egy bontatlan zacskó napraforgómagot is 280 forint értékben, majd távozott a helyszínről.

A Gyulai Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottat bocsássa próbára, a pártfogó felügyelet időtartamára magatartási szabályként írja elő neki agresszió, konfliktus- és stresszkezelő tréningen való részvételt, 400 forint erejéig rendeljen el vele szemben elkobzást és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 120.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.