A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett annak a nőnek az előzetes letartóztatására, aki az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként 3 év alatt több mint 20 millió forintot utalt az önkormányzat pénzéből a saját számlájára.

A bűnügygyanúsítottja, egy fiatal nő az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozott. Feladatai közé tartozott az önkormányzat közüzemi számláinak rendezésével kapcsolatos teendők ellátása.

A gyanúsított 2013 májusa 2016 szeptembere között több mint 100 alkalommal olyan átutalásokat hajtott végre, ahol az átutalások nem az érintett közmű szolgáltatóhoz, hanem a saját bankszámlájára érkeztek. Ezekkel a cselekményekkel 21 millió forintot tulajdonított el.

A jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsított nő esetében számolni kell azzal, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya miatt szabadon hagyva megszökik a hatóságok elől. Annak a lehetősége is fennáll, hogy okirati és tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét.

Ezért a Ceglédi Járási Ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a nyomozási bírónál.

 

Budapest, 2016. szeptember 30. napján

Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész

A Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

 

Hozzászólások lezárva.