A Pásztó Járási Ügyészség egy 31 éves, sziráki férfi letartóztatására tett indítványt, aki a vele szemben korábban elrendelt bűnügyi felügyelet alatt újabb bűncselekményt követett el.

A férfi korábban már volt letartóztatásban, azonban azt a Salgótarjáni Járásbíróság megszüntette és 2020. január 22-ig a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, házi őrizetét, rendelte el.

A gyanúsított ezen kényszerintézkedés hatálya alatt, 2019. november 15-én, 21 óra körül bement egy sziráki lakóházba, ahol az egyik szobában lévő szekrényekben kutatást végzett.

A férfi cselekményét a tulajdonos egy rokona észlelte, az elkövetőt megfogta, azonban a férfi a fogásból kiszabadult és elmenekült a helyszínről. A rendőrség rövid időn belül megtalálta az elkövetőt, és mivel a bűnügyi felügyelet szabályait megszegve újabb bűncselekményt követett el, őrizetbe vette.

A Pásztói Járási Ügyészség kezdeményezte az elkövető letartóztatását, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a bűnismétlés veszélye miatt – egy hónapra elrendelt.

A bíróság döntését mind a gyanúsított, mind pedig védője tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.