A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 60 éves és egy 28 éves férfi ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

2017 júniusában az idősebbik férfi elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagot tartalmazó, ún. „herbált” fog árusítani, hogy pénzhez jusson. Ezért vásárolt ilyen tartalmú porállagú koncentrátumot, amit ő „hatónak” nevezett, valamint beszerzett ismeretlen eredetű zöld növényi törmeléket, amit „zsályának” hívott. Ezekből otthoni körülmények között úgy készített „herbált”, hogy a porállagú koncentrátumot körömlakklemosóban feloldotta, és ezzel az oldattal lefújta a növényi törmeléket, és azt kiadagolta.

Az új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert, társával együtt pakettenként 3 000 Ft, illetőleg 4 500 Ft-ért különböző személyeknek értékesítették, akik azt cigarettába sodorva fogyasztották. Kiskorú személyeknek is adtak el kábítóhatású anyagot 500 Ft és 1 000 Ft-os vételár ellenében.

Az ügyészség vádlottakkal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, továbbá vagyonelkobzást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.