A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki először a 95 éves asszony bizalmába férkőzött, majd a vagyonáért megölte.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető az idős asszonnyal egy felújítási munka során ismerkedett meg  2019 tavaszán. A férfi a sértett bizalmába férkőzött, és titokban nyugtatót valamint altatót adagolt neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően rávette az idős asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd később aláíratott vele egy öröklési szerződést erről a házról és egy másik ingatlanról is.

Miután a jó idő beköszöntével a sértett – korábbi szokásának megfelelően – kiköltözött az érdi házba, ott az elkövető tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására a sértett teljesen legyengült.

Az elkövető a sértett állapotát kihasználva 2019 június végén az ágyban fekvő sértettet bántalmazta oly módon, hogy az ne hagyjon nyomot. A bántalmazás során az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

A halált az elkövető jelentette be, magát az elhunyt rokonának beállítva és – mivel külsérelmi nyom nem keletkezett a sértett testén – a kiérkező mentősöknek és orvosnak úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig egyik családtagja azonnal birtokba is vette a sértett hátrahagyott házát.

A nyomozó hatóság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta letartóztatását, mivel szökésétől, illetve elrejtőzésétől lehet tartani,  és fennáll a bűnismétlés veszélye is.

 

 

Hozzászólások lezárva.