A Kalocsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai férfi ellen, akinél adatgyűjtés miatt kopogtató rendőrök 2018 novemberében jelentős mennyiségű kannabiszt találtak.

A vád szerint a rendszeresen marihuánát fogyasztó férfi 2018 szeptembere előtt, Kecskeméten, egy zacskóban, kendermagokat talált, amelyeket a kalocsai albérletébe vitt. Elhatározta, hogy kannabiszt fog termeszteni, ehhez a talajt előkészítette, tápanyagokkal szórta meg a földet. A vádlott a magokat elültette, amelyekből öt növény nőtt ki. A vádlott a kannabisz növények hajtásaiból marihuánát „állított elő”, amit magánál tartott.

A drogtermesztésre úgy derült fény, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2018. november 12-én délután adatszerzés érdekében kopogtattak a vádlottnál. A rendőröknek feltűnt a lakásból jövő marihuána szag és nyomban házkutatást tartottak.

A rendőrök a lakásban kannabisz palántákat, marihuánát tartalmazó növényi törmelékeket és szárakat foglaltak le. A lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma 177 gramm volt, ami jelentős mennyiség. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a vádlott fogyasztott is az általa termesztett kábítószerből.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.