A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2016. júniusában kifosztott egy 87 éves nőt Szombathelyen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az idős sértettet megtévesztve, magát a gázszolgáltató munkatársának kiadva jutott be a sértett lakásába, ahol a sértett figyelmét elterelve több mint 100.000 Ft készpénzt tulajdonított el.

A megalapozott gyanú szerint még ugyanezen a napon a gyanúsított lopási céllal, ismét valótlan indokra hivatkozva kísérelt meg Szombathelyen egy másik sértett lakásába is bejutni, azonban a sértett nem engedte be.

Az eljárás adatai szerint pár nap elteltével a gyanúsított Dunaföldváron tulajdonította el egy további sértett értékeit 50.000 Ft-ot meghaladó értékben, miközben ezidáig ismeretlen társa a sértett figyelmét elterelte.

A járási és nyomozó ügyészség indítványára a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés, illetve az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt a gyanúsított előzetes letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte.

Szombathely, 2016. október 3. napján
Dr. Simon József
főügyész
címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész

ugyeszseg.hu/…2016/10/2016.10.03.-vas.pdf

Hozzászólások lezárva.