A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette vádat emelt egy szír férfival szemben, aki 2020. január 4-én, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő négy szír migránst akart Ausztriába szállítani, de Baján elfogták a rendőrök.

A vád szerint a szír embercsempész 2020. január 4-én, reggel Bátmonostor külterületén, az 51-es főúton felvett az autójába négy szír férfit, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt. A vádlott azt is tudta, hogy a bevándorlóknak nincsenek magyarországi tartózkodásra jogosító okmányaik.

A migránsok úti célja Bécs volt, a vádlott elindult velük Ausztria felé. Bátmonostor külterületén azonban sok rendőr járőrözött, akiket látva a vádlott röviddel az indulás után kiszállította a gépkocsijából a migránsokat, majd a rendőrök elől nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök a bevándorlókat el is fogták.

A Készenléti Rendőrség járőrei azonban a vádlott autóját is követni kezdték, majd Baja belterületén elfogták és őrizetbe vették. A nyomozók a vádlottól lefoglaltak mintegy 419 euró (közel 140.000 forint) készpénzt is.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy Magyarország területéről utasítsák ki. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a vádlottól lefoglalt eurót a vádlott által viselendő bűnügyi költség megfizetésére tartsa vissza a bíróság. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.