A Püspökladányi Járási Ügyészség a derecskei férfi ellen zaklatás vétsége miatt indult ügyben az eljárást egy év időtartamra felfüggesztette.

A gyanúsított és a sértett házastársak, azonban kapcsolatuk megromlott és a sértett 2018-ban elköltözött a férfitól. A terhelt nem tudta elfogadni a házasságuk megromlását és azt, hogy a sértett elköltözött tőle, ezért 2018. november 30-a és 2019. január 1-je között, mobiltelefonon összesen 1017 alkalommal hívta.

Ezzel a sértettet rendszeresen, kitartóan háborgatta, mindennapi életébe önkényesen beavatkozott.

Az asszony az eljárás során a férje ellen zaklatás vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a férfi büntetőjogi felelősségre vonását.

A gyanúsított magatartásával megvalósította a házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségét, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, bocsánatot kért a sértettől, aki ezt elfogadta, majd a későbbiekben vissza is költözött a gyanúsítotthoz.

Tekintettel a terhelt által elkövetett bűncselekmény jellegére, tárgyi súlyára, a gyanúsított és a sértett közötti kapcsolat rendeződésére, a Püspökladányi Járási Ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette, mivel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható.

Amennyiben az eljárás felfüggesztésének időtartama eredményesen letelik, a büntetőeljárás megszüntetésének van helye.

Hozzászólások lezárva.