A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az 57 éves bolgár férfival szemben, aki a körforgalomban figyelmetlensége miatt elgázolta a kerékpárost.

A vádlott 2019. február 27-én, délelőtt, a 21-es számú főúton Salgótarján irányából a Mátraszőlős-Hatvan-Pásztó, körforgalommal ellátott útkereszteződés irányába vezette a nyergesvontatóból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvényét, kifogástalan nappali látási viszonyok mellett, sűrű forgalomban. A körforgalom két forgalmi sávból áll, melyeket záróvonal, valamint fém félgömbök választanak el egymástól, előtte „Elsőbbségadás kötelező” tábla is van kihelyezve.

A kamionos úgy hajtott be a körforgalom belső forgalmi sávjába, hogy nem észlelte a már ott kerékpározó sértettet, és így azt sem, hogy a jármű bal első részével fellökte őt, aminek következtében a férfi az elektromos kerékpárjával együtt a kamion első tengelye elé került.

Egy személygépkocsi vezetője – látva a balesetet – azonnal kürtjelzéssel figyelmeztette a vádlottat, aki leállította a kamionját, addig azonban magával vonszolta a sértettet, szerencsére azonban nem hajtott át rajta.

A baleset következtében a sértett így is súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a bolgár állampolgárságú férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hozzászólások lezárva.