Rablás bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 21 éves, egy 16 éves és egy 17 éves fiatallal szemben, akik Mátraverebélyben kiraboltak egy férfit.

A vád szerint a három fiú 2019. május 15-én délután Mátraverebélyben az utcán beszélgetett, amikor meglátták a sértettet. Elhatározták, hogy elveszik az értékeit, követni kezdték, majd amikor utolérték, a két fiatalkorú lefogta és egy házfalnak szorította, míg felnőtt társuk a nála lévő pénz átadására szólította fel. Mivel a sértett ennek nem tett eleget, a férfi ököllel többször megütötte őt, miközben továbbra is a rémült férfi pénzét követelte, aki azonban önként továbbra sem adta azt át neki. Emiatt a bántalmazója a zsebeit átkutatta és a pénzt szorító kezének ujjait szétfeszítve tőle 8 000 forint készpénzt vett el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, felnőttkorú vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, míg a két, szintén kényszerintézkedés alatt álló fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelésének elrendelését indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.