A Salgótarjáni Járásbíróság a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján előzetes letartóztatásba helyezte azt a salgótarjáni férfit, aki a lakásában 50 adag új pszichoaktív anyagot tartott kiporciózva, kereskedés céljából.

A gyanúsított a nála 2017. május 19-én tartott házkutatás előtt családi házában értékesítés, kereskedés céljából előre kiporciózott kb. 50 önzáródó nejlon tasakban több mint 30 gramm kristályos állagú anyagot. A kristályos anyag a vegyészszakértő előzetes véleménye szerint új pszichoaktív anyagnak minősül.

A gyanúsított az általa kimért anyagból 2017. május 19-e előtt már több személynek ingyen, illetve haszonszerzés céljából hitelbe átadott különböző mennyiségeket. A házkutatás során a rendőrök az anyag csomagolására szolgáló további, több mint 100 db üres nejlontasakot is lefoglaltak.

A gyanúsított ellen azért is eljárás folyik, mert 2017. február elején egy társával közösen kábítószert fogyasztottak, és rendőri intézkedés során az általa vezetett személygépkocsiban is kábítószert találtak, így az új pszichoaktív anyaggal visszaélés mellett kábítószer birtoklása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított előzetes letartóztatását a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Hozzászólások lezárva.