Hosszabb időn keresztül többször is bántalmazta élettársát egy Nógrád megyei férfi, ezért letartóztatásának elrendelésre tett indítványt a Salgótarjáni Járási Ügyészség.

A férfi és a sértett 2013 óta él élettársi kapcsolatban egy Nógrád megyei településen, a nő tulajdonában lévő házban.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. évtől italozó életmódja miatt egyre durvábban viselkedett élettársával szemben, gyakran bántalmazta őt, ami miatt büntetőeljárás is indult ellene, ahol a bíróság nyolc hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A próbaidő leteltét követően azonban a gyanúsított ismételten agresszívvá vált és újra bántalmazni kezdte az asszonyt. 2020 januárjától a bántalmazások rendszeressé váltak, melyek során a férfi a lakásban az élettársát ököllel verte, egy alkalommal pedig egy hasított tűzifával ütötte meg a fejét. A bántalmazások következtében a sértett könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett el, azonban az elkövetés módjára tekintettel a ténylegesnél súlyosabb sérülések is keletkezhettek volna, melyek elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A férfi cselekménye kapcsolati erőszak bűntettének megállapítására alkalmas. A bíróság korábban már kétszer is megelőző távoltartást rendelt el vele szemben, amelyet  ő megszegett, ezért a bíróság 2020 februárjában hatvan nap elzárásra büntette.

Ennek letöltését követően azonban élettársa sérelmére a gyanúsított újabb bűncselekményt követett el, a Salgótarjáni Járásbíróság mindezen körülményre tekintettel az ügyészi indítványnak helyt adott és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.