A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki ittasan bántalmazta a busz vezetőjét.

A vádlott 2019 februárjában a helyi járatú pécsi buszon utazott. A végállomásra érve az utasok a járművet elhagyták, azonban a buszvezető nő észlelte, hogy a vádlott ittas állapotban az ülések között fekszik. A buszvezető kinyitotta az ajtókat, majd felszólította a férfit, hogy a buszt hagyja el. Ekkor a vádlott hangosan szidta a sértettet, fekvő helyzetében kezével-lábával kapálózni kezdett, illetve több alkalommal megrúgta a buszvezetőt. A sofőr megijedt, visszament a vezetőfülkébe, ahonnan segítséget kért.

A vádlott kúszva előre ment, ott tovább szidalmazta a sofőrt, azonban a buszról nem szállt le, őt az intézkedő rendőrök szállították le.

Tekintettel arra, hogy a buszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a vádlott cselekménye ezen személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Hozzászólások lezárva.