A Fővárosi Nyomozó Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt folytat nyomozást, amelyben több elfogást is végrehajtott.

A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves Sierra Leone-i férfi huzamosabb időn keresztül rendszeresen, jelentős mennyiségű kábítószert hozott be Magyarországra, úgynevezett futárok közreműködésével azért, hogy azt értékesítse.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály felderítése alapján a kábítószercsempészés lelepleződött, és nyomozás indult jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei 2019 szeptemberében és októberében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek hathatós segítsége mellett akciót hajtottak végre, amelynek keretében a Sierra Leone-i férfin túl elfogtak egy 54 éves román nőt, és egy 44 éves nigériai férfit, akik a megalapozott gyanú szerint futárként jártak el, egyikük Amszterdamból nemzetközi buszjáraton is hozott kokaint Magyarországra.

A nyomozásban eddig három gyanúsított van, a két férfit az ügyészség indítványa alapján letartóztatta, a nőt bűnügyi felügyeletbe helyezte a bíróság.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.