A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 18 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2019. május 23-án Kiskunhalason egy késsel hadonászva akart pénzt rabolni egy 14 éves fiútól, továbbá más bűncselekményeket is elkövetett.

A vádlott 2019. május 23-án délután Kiskunhalason kerékpározott, amikor meglátta  a 14 éves sértettet, akit nem ismert, de korábban többször próbált meg pénzt kérni tőle. Miután a kerékpárral a sértett mellé ért, a vádlott pénzt kért tőle, ezt azonban a fiú visszautasította.

Emiatt a vádlott a kerékpárral követni kezdte, majd miután utolérte, hátulról rákiabált, hogy „pakold ki amid van, vagy megszurkállak”. A fiatalkorú sértett a követelésnek nem tett eleget, de a vádlott fenyegetésétől megijedt és egy közeli iskola felé szaladt, hogy segítséget kérjen.

A vádlott a sértettet menekülés közben is üldözte, miközben egy késsel kaszáló, szúró mozdulatokat tett. A sértett az iskolába bejutva rendőri segítséget kért, az egyenruhások a vádlottat még aznap elfogták és őrizetbe vették.

A vádlott a késes rabláson kívül még két bűncselekményt is elkövetett. 2019. április 10-én reggel az otthonával szemközti ház ablakát minden előzmény nélkül kézzel szándékosan betörte, amivel közel 10.000 forint kárt okozott. Ezen kívül a vádlott 2019. május elején besurrant egy felújítás alatt lévő kiskunhalasi házba, ahonnan egy 10.000 forint értékű sarokcsiszolót lopott. A kár később lefoglalással megtérült.

A büntetett előéletű vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és lopás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

Hozzászólások lezárva.