A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta egy nő letartóztatását, aki miután lefülelték egy üzletben, hogy több kozmetikai terméket fizetés nélkül eltett. A bolt két alkalmazottjával dulakodásba keveredett azért, hogy a megszerzett áruval elmeneküljön.

A megalapozott gyanú szerint 2020. június 29-én a nő egy drogériában a ruhájába és táskájába rejtett különböző kozmetikai termékeket és az üzletből fizetés nélkül távozott.

A biztonsági őr ezt észrevette és már az utcán felszólította az elkövetőt, hogy menjen vissza vele a boltba.

A nő visszatért az őrrel az üzletbe, majd a ruházatába rejtett egyik terméket kidobta a sorok közé, azonban a többi árucikket megtartva megpróbálta újra elhagyni a helyet. Az őr vissza akarta tartani, ezért dulakodni kezdtek.

A nőt az őr nem tudta megakadályozni a távozásban. Ekkor az üzlet egy másik alkalmazottja próbálta útját állni a kijáratnál, de őt az erősebb testfelépítésű elkövető félrelökte az ajtóból. Kinyitotta az időközben kulcsra zárt bejáratot és az utcára kijutva elmenekült.

A nyomozó hatóság rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a nőt.

A Ceglédi Járási Ügyészség azért indítványozta az elkövető letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén bizonyítékok eltüntetésével megnehezítené az eljárást illetve vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Hozzászólások lezárva.