A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a pénzükért ölte meg a sértetteket.

A sértettek, apa és fia együtt laktak egy Pest megyei településen. A román állampolgárságú elkövetőnek szintén a közelben volt tartózkodási helye.

2020. március 31-én, délután, a sértettek otthonuk udvarán végeztek munkátamikor az elkövető velük beszélgetésbe elegyedett és segíteni kezdett nekik faaprításban. A beszélgetés során a férfi azt szűrte le, hogy a sértetteknek van pénze, így – a megalapozott gyanú szerint – a nála lévő baltával elsőként még az udvaron a fiút, majd azt követően a házban az ott tartózkodó apát vágta fejbe.

Az ütésektől magatehetetlen állapotba került sértettektől elvett egy mobiltelefont, majd táskájukat is átkutatta. Ezután a bűncselekmény nyomainak elfedése érdekében őket fel is gyújtotta.  

Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben az elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőrfő-kapitányság.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatásának elrendelését az eljárási jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés elkerülése és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

Hozzászólások lezárva.