A Pest Megyei Főügyészség indítványozta három férfi letartóztatását, akik lakásotthonban nevelkedő lányokat kényszerítettek prostitúcióra, majd pénzüket elvették.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi közül az egyik két év alatt két lakásotthonban nevelkedő lánnyal is szerelmi kapcsolatot alakított ki, amelyet azonban csak színlelt.

Miután a lányok – akik közül az egyik még nem volt tizennyolc éves – kötődni kezdtek hozzá, őket részben kényszerrel, részben kábító hatású anyagot beadva arra kényszerítette, hogy az egyik Pest megyei főút mellett prostitúciós tevékenységet végezzenek. Egyiküket még Olaszországa is kiközvetítette ilyen jellegű munkára. A lányok a bevételüket nem tarthatták meg, azt az elkövető mindig elvette tőlük.

A sértettek bántalmazásában, kényszerítésében illetve a tevékenységük felügyeletében és a bevételük elvételében vett részt a másik két férfi is.

A Pest Megyei Főügyészség letartóztatási indítványának oka, hogy megalapozottan feltehető miszerint az elkövetők szabadlábon hagyásuk esetén tanúk befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást, továbbá szökésüktől illetve elrejtőzésüktől lehet tartani és vonatkozásukban fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Hozzászólások lezárva.