A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy 43 éves mátraverebélyi nő letartóztatását, aki 2019. július és augusztus hónapjaiban több bűncselekményt is elkövetett a lakókörnyezetében.

A gyanúsított 2019. július elején megrongálta egy ismerőse gépkocsiját oly módon, hogy a hátsó ablakot egy betondarabbal betörte, a bal első és hátsó ajtó ablakot megkarcolta, valamint az első szélvédőt három helyen betörte. A nő másnap az utcán szóváltás után kövekkel megdobálta a gépkocsi tulajdonosát is.

Ugyancsak július elején a gyanúsított az ajtót befeszítve behatolt egy mátraverebélyi házba, a ház ablakait betörte, a szekrényajtókat leszakította, majd az ott talált televíziót a kertbe kidobta.

2019. augusztus 12. napján a gyanúsított és édesapja Mátraverebélyben az utcán szóváltást követően megtámadtak egy nőt, a földre rántották, több alkalommal testszerte ütötték és rúgták, majd amikor a sértett a földről felkelt, mindketten dobálni kezdték az utcán talált kövekkel. A kövek eltalálták a sértett jobb csuklóját, valamint a sértettel tartózkodó fiatal nőt is. A gyanúsított ekkor sem hagyott fel cselekményével, a sértett társaságban lévő egyik gyermekkorút – a szintén a földről felvett – kővel, nagy erővel fejen dobta. Mindhárom sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléséket szenvedett.

A nő közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsenek. A gyanúsítottat a nyomozó hatóság három rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság, két rendbeli rongálás és három rendbeli testi sértés miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amelyek közül az egyik testi sértés a sértett korára tekintettel védekezésre, illetve akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetettnek minősül.

Az ügy terheltje többször volt már büntetve, korábban erőszakos cselekmények miatt börtönbüntetést is töltött, majd az általa elkövetett zaklatások miatt két ízben is elzárásra ítélték. Jelenleg is folyik ellene bírósági eljárás más ügyben lopás és garázdaság miatt.

A bíróság egyetértett azzal az ügyészi indítvánnyal, hogy a bűnismétlés megakadályozása érdekében a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés alkalmazása szükséges, mivel cselekményei egy részét az ellene már megindított büntetőeljárás alatt valósította meg és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A nő letartóztatását a bíróság egy hónapra rendelte el.

Hozzászólások lezárva.