A hangoskodó sértetteket akarta erőszakosan eltávolíttatni az étterem vezetője a gyanú szerint, súlyos testi sértés lett az esetből. Az ügyészség három fő letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú szerint két férfi 2020. augusztus 5-én a délutáni órákban, egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek az étterem vezetőjével. A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatért, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között. Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni” a két férfit, akik hangoskodtak a szórakozóhelyen. Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és társával a két sértettre támadt, akiket bántalmaztak. Az étterem vezetője is az egyik sértett felé rúgott egy alkalommal. Az egyik sértett a bántalmazás hatására nyolc napon belül, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt arra, hogy ő is súlyosabb sérülést szenvedjen.

A Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói napokon belül őrizetbe vették az étterem vezetőjét és a két támadót, akiket súlyos testi sértés, súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportos garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Hozzászólások lezárva.