A férfi kábítószerültetvényt és annak szakszerű ellátórendszerét alakította ki egy lakásban, azonban egy csőtörés miatt lebukott; a kerületi ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint vádlott, egy 32 éves férfi egy X. kerületi lakásban hosszabb ideje kannabiszt termesztett. A férfi egy szobát szellőztető-, világító- és fűtőberendezésekkel szerelt fel, kiépítette a tápoldat-ellátást és az élősködők ellen vegyszert is használt. A vádlott a szükséges energiát vezetékek szabálytalan összekötésével, fizetés nélkül vételezte. A lakásba egy csőtörés miatt kellett – lakatos segítségével – bejutni 2018. június 2-án, ekkor a helyszínen 93 tő indiai vadkender volt. A termesztőt a rendőrség elfogta és őrizetbe vette.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen kábítószer termesztés és lopás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bűncselekményeket a törvény – halmazati büntetésként – egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, majd bűnügyi felügyelet alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezik.

Az ügyben a rendőrség által korábban közzétett videót és fényképgalériát is tartalmazó közlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/csotores-buktatta-le-a-dilert

Hozzászólások lezárva.