A Pécsi Ítélőtábla másodfokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Magyar Villamos Művekelsőfokon két alkalommal felmentett volt vezérigazgatóját. A másodfokú bíróság a megismételt büntetőügyben az ügy valamennyi vádlottját bűnösnek mondta ki.

A volt vezérigazgatót 5 év végrehajtandó, míg elsőfokon szintén felmentett társát 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az elsőfokon elítélt vádlottak közül egyikük büntetését 2 évről 3 év szabadságvesztésre súlyosította.

A bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt a Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatója és társai ellen indított büntetőügyben a Pécsi Ítélőtábla – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészségindítványának megfelelően – az elsőfokú ítélet részbeni megalapozatlanságát kiküszöbölvehozott marasztaló határozatot.  

Az ítélet a védelmi fellebbezések folytán nem jogerős. A fellebbviteli főügyészség 3 munkanapon belül nyilatkozik a jogorvoslat esetleges előterjesztéséről.

Hozzászólások lezárva.