A Békéscsabai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat egy 31 éves, büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, aki nyílászárók megrendelése kapcsán 19 sértettet károsított meg országszerte.

A vádlott 2017 szeptemberében mindössze 4 napig állt munkaviszonyban egy törökszentmiklósi székhelyű, használt és új ablakok forgalmazásával foglalkozó céggel. Mivel a férfi a rövid idő ellenére nagyobb összegű készpénzzel nem tudott elszámolni, illetve a társaság tehergépkocsiját is önkényesen használta, munkaviszonyát a Kft. megszüntette. A vádlott ismerte a cég e-mail címéhez tartozó jelszót, így elhatározta, hogy azzal visszaélve, a társaságot az interneten megkereső ügyfelekkel felveszi a kapcsolatot, akiknek a piaci ár alatt fog ablakokat, ajtókat és garázskapukat kínálni. A férfi a nyílászárókat megrendelő ügyfelektől előlegként a vételár felének, esetenként a teljes összegnek az előre történő megfizetését kérte hozzátartozói és ismerősei bankszámlájára, akik nem tudtak arról, hogy bűncselekmény elkövetéséből származó pénz kerül a számlájukra, azt átadták a vádlottnak.

A férfi a megrendelt termékeket nem küldte el, az szándékában sem állt, hiszen a célja az volt, hogy az ügyfelektől pénzt csaljon ki. A férfi három hónap alatt – 2017. október 3-a és 2018. január 23-a közötti időszakban – 3.672.000 forintot zsebelt be.  

A Békéscsabai Járási Ügyészség a férfi ellen 17 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 2 rendbeli vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és az okozott kárt is térítse meg. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Hozzászólások lezárva.