A Mohácsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két baranyai férfi ellen, akik otthonukban termesztettek kábítószert.

A vád szerint a vádlottak egyike egy baranyai faluban egy kültelki tanyán termesztett kannabiszt. A tanya területén termesztett összesen 70 tő kannabisz növény neveléséhez szükséges magokat a vádlott 2018. év elején az interneten vásárolta.

A férfi a tanyája mellett a lakóhelyén kábítószer termesztésére alkalmas helyiséget alakított ki. Az ingatlanon álló mellékhelyiségben, illetve a ház földszintjén nátriumlámpákat helyezett el, valamint a növény termesztéséhez szükséges szellőztetést alakított ki. A férfi lakásán és a tanyáján 2018 szeptemberében hajtottak végre házkutatást, melynek során 70 tő kannabiszt, leszüretelt, kiszárított növényeket, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

Az ügy másik vádlottja Ausztriában vásárolt 10 db kannabiszmagot, melyeket 2018 májusában lakóhelyének kertjében elültetett. A tíz magból nyolc tő eredt meg. A férfinál szintén 2018 szeptemberében tartottak házkutatást, melynek során a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kábítószert foglaltak le nála.

A két férfi cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.