Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész és Dr. Répássy Árpád, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese a mai napon közös sajtótájékoztatót tartott, amelynek témája az ügyészi és bírói bérek emelése volt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az átfogó jövedelemrendezés három ütemben, 2020 és 2022 között valósul meg. 2020-ban az ügyészek átlagosan 21 százalékos, míg a bírák 32 százalékos, majd 2021-ben együttesen 12 százalékos, 2022-ben pedig 13 százalékos béremelésben részesülnek.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész hangsúlyozta, fontos, hogy a bíróság és az ügyészség azonos szintű szervezeti egységeiben dolgozó bírók és ügyészek jövedelmezése azonos legyen. A bérek egységesítése a bíróság és az ügyészség közötti átjárhatóságot is segíti.

A legfőbb ügyész kiemelte, hogy a javadalmazás növelése az igazságszolgáltatás korszerűsítését is jelenti. A bírók és ügyészek által végzett felelősségteljes munka ily módon a bérek európai uniós szintre történő emelésében is értékelést nyer.

Legfőbb Ügyészség
Kommunikációs és Sajtóosztály

Hozzászólások lezárva.