A Bajai Járási Ügyészség lopás vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 44 éves sükösdi férfi ellen, aki 2019 júliusában a sükösdi temetőben meglopott egy helybéli nőt, majd szeptemberben Baján ittasan ült a volán mögé.

A vádlott 2019. július 16-án délben a sükösdi temetőben észrevett egy nőt, aki az egyik sír mellett őrizetlenül hagyta a táskáját. Elhatározta, hogy ellopja a táskából a pénztárcát, amiben a sértett iratai és 32.000 forint készpénze volt.

A vádlott egy óvatlan pillanatban magához is vette a tárcát, kivette belőle a készpénzt, majd a temetőből távozva egy közeli kereszteződésben eldobta a pénztárcát. A tárcát egy járókelő találta meg, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrök a tárcát visszaadták a sértettnek, aki kérte a meg nem térült, 32.000 forint összegű kár megtérítését.

A 44 éves vádlottnak a lopáson kívül ittas vezetés miatt is felelnie kell: 2019. szeptember 12-én délután, Baja belterületén ittas állapotban vezetett egy személyautót, amikor a rendőrök igazoltatták.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség lopás vétségén kívül ittas járművezetés vétségével is vádolja. Az ügyész a büntetett előéletű vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta azzal, hogy a közúti járművezetéstől is indokolt határozott időre eltiltani. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.