A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 34 éves férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint már huzamosabb ideje  kábítószerekkel kereskedett Miskolcon és a környező településeken.

A Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott nyomozást az ügyben és az adatok szerint a férfi 2019-től társaival több alkalommal, kereskedelmi célzattal, anyagi haszonszerzés érdekében amfetaminokat és marihuánát szerzett meg egy, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő személytől, akitől a nyomozás során nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le. A férfi Miskolcon és a környező településeken építette ki a fogyasztói hálózatát. A megszerzett drogokat rendszeresen nekik adta el.

A nyomozó hatóság a férfit bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű, legális jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért – mint ahogy korábban már öt társának esetében –  elrendelte a férfi letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.