A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken azzal a 23 éves brazil állampolgárral szemben, aki az ismeretlen megbízói kérésére a gyomrában több mint egy kilogramm, 95 darab kapszulába rejtett kokaint hozott Magyarországra.

A vádlott 2018. november 28-án indult el repülővel Sao Paolóból Lisszabonon át Budapestre, ahová másnap érkezett és egy, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében lévő szállodában szállt meg.

Ekkor jelezte a portugál vámhatóság, hogy a mesterséges implantátumokkal rendelkező, télikabátos, miniszoknyás, tornacipős, brazil férfinévre kiállított útlevéllel rendelkező személy  – a repülőjegy megrendelésének módja, a tervezett európai tartózkodásának körülményei miatt – összefüggésbe hozható a kábítószer-kereskedelemmel.

A jelzést követően a magyar rendőrség a szállodához ment, ahol figyelés alá vonta a futárt annak érdekében, hogy az esetleges magyarországi bűnkapcsolatait  felderítsék, és az átadást tetten érve a szállítmányt elfogják.

Mivel azonban a futár egy napon keresztül nem lépett kapcsolatba senkivel, ezért a rendőrség elfogta őt, mert az idő múlásával a lenyelt kapszulák miatt a vádlott életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, valamint az időközben beszerzett adatok szerint feltehető volt az is, hogy a vádlott a kábítószert nem Magyarországon adta volna át.

A vádlott szállodai szobájában végzett kutatás alapján a rendőrség egy bőröndben összesen 50 darab, 4×2 cm-es, egyenként 10 grammos kokainkapszulát talált, melyek már távoztak a futár testéből, míg a további 45 darab kapszula másnap – az egyik budapesti kórházban és orvosi felügyelet mellett – ugyancsak természetes úton került elő.

A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott az üggyel kapcsolatban érdemi vallomást nem tett.

Az előzmények itt érhetők el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/testeben-csempeszte-a-kokaint

Hozzászólások lezárva.