A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb-magyar állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal próbált meg két koszovói férfit Magyarország területére csempészni.

A vádlott 2019. március 28. napján éjfélkor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél az általa vezetett és a tulajdonát képező személygépkocsi vezetőjeként. A gépkocsiban tartózkodott még két koszovói állampolgárságú férfi is utasként, akik az útlevélkezelő számára a határátlépéskor két szerb magánútlevelet adtak át. Az útlevélellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az útlevelek valódiak, azonban más személyek adatait tartalmazzák.

Az illegális határátlépőket a vádlott Szabadkáról vitte a határhoz és sikeres Olaszországba történő szállításukat követően fejenként 200 eurót fizettek volna részére.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével. valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.